Een woordje van de eigenaar

Ik kocht dit motorjacht op Mallorca in 1992 als een soort « never ending project » om mijn carrière als zeiler om te vormen tot die van « motorvaarder » met een boot die zou toelaten om met zes personen comfortabel te reizen.
Ik ben ermee naar België gevaren via de Middellandse zee, de Rhône, Saône, de kanalen, de Maas en de Schelde en liet een aantal technische herstellingen uitvoeren op een Scheepswerf voor de binnenvaart. Van dan af hebben wij gevaren, zowel op zee als op de binnenwateren in Nederland en België om dan terug te keren naar Frankrijk (via le Havre en de Seine) en verder naar Spanje en Italië.

Sinds enkele jaren maken mijn leeftijd (83 jaar) en mijn gezondheidstoestand (ingedeukte ruggenwervels) het reizen moeilijk en zelfs onmogelijk ; nu gebruiken wij het schip als “appartement aan zee” met ligplaats in Oostende (Mercator Marina) midden in de stad: een gedroomde ligplaats voor de “après voile” van een oude waterrat. Maar, … dit wordt dan toch het einde van een “never ending project” !

Ik hoop dat de volgende eigenaar evenveel plezier beleeft aan het varen en leven aan boord van de Gentiana, een boot met “geschiedenis”. Intussen is de Gentiana inderdaad een “historisch monument” geworden, erkend door de Vlaamse Regering (Varend Erfgoed). Dit biedt het voordeel dat een substantiële financiële tussenkomst kan verkregen worden voor “onderhoud en herstellingen”.

Goede vaart !

De vraagprijs voor dit schip bedraagt 48.000 Euro.

Luc Van Steen
Maart 2016